Essen,
11
april
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste turbine windpark Kattenberg-Reedijk geïnstalleerd

De bouw van het innogy Windpark Kattenberg aan de A58 tussen Tilburg en Eindhoven draait op volle toeren. Vandaag is de eerste van in totaal vier windturbines met succes geïnstalleerd. De vier windturbines hebben een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 10 megawatt. In de zomer moet het windpark volledig operationeel zijn. Als de windturbines gaan draaien zal er ook een gedeelte van de opbrengst naar de gemeenten Oisterwijk en Oirschot gaan. Dit gaat om een jaarlijkse bijdrage van € 15.000. Dit is bedoeld om de lokale duurzame projecten te financieren.

Windturbine-onderdelen met grote afmetingen
Als het weer goed blijft kunnen we iedere week een windturbine installeren. De onderdelen van de windturbines worden geassembleerd met behulp van een kraan met een hijsvermogen van 600 ton. Bij gunstige weersomstandigheden duurt de bouw van een windturbine ongeveer drie dagen: één dag voor de assemblage van de torensecties, een dag voor de installatie van de gondel en de derde dag worden de rotorbladen gemonteerd. Gemiddeld duurt het drie dagen om de kraan te demonteren en weer bij de volgende windturbinepositie op te bouwen. Om zoveel mogelijk files te voorkomen proberen we zoveel als mogelijk voor en na de spits te werken en worden de onderdelen ’s nachts aangevoerd.

innogy bouwt aan duurzame energie in Nederland
innogy bouwt in Nederland aan een capaciteit van meer dan 200 megawatt aan het einde van 2016. In de Noordoostpolder bouwt innogy twaalf windturbines met een totale capaciteit van 90 megawatt. Dit zijn 12 windturbines van 7,5-megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks electriciteitsverbruik van een stad als Eindhoven.