's Hertogenbosch,
16
november
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

‘Energiebesparing moet voor iedereen betaalbaar zijn’

innogy themapartner van 17e editie Nationaal Sustainability Congres

Purpose, action, impact! Daar draaide het om tijdens het Nationaal Sustainability Congres (NSC) van dit jaar. Met de eigen workshop Maatschappelijke Impact van de Energietransitie bewoog innogy zich in het hart van de discussie. Want waar het volgens ons in de energietransitie vooral om gaat is dat we mensen gemotiveerd houden en er voor zorgen dat ook de lagere inkomens verduurzamingsmaatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, betere thermostaten, kunnen betalen.

Onder leiding van Meike de Jong (RTL Nieuws) bogen Sander Leenders (Verantwoordelijk voor energie-gerelateerde producten en diensten bij Essent), Ruud Koornstra (Nationale energiecommissaris van Nederland) en Talitha Muusse (ondernemer en lid Raad van Toezicht MVO Nederland) zich over deze kwestie.

Duurzaam niet duurder

'Duurzaam is nooit duurder, anders is het niet duurzaam', was een verrassende stelling van de heer Koornstra. Volgens hem draait het om het verleiden van de consument en het overwinnen van weerstand. Volgens Talitha Muusse wordt er in Nederland te veel naar het individu en individuele huizen gekeken. ‘Kijk ook eens wat er op wijk- en buurtniveau bereikt kan worden.’

Sander Leenders ziet (ook) een belangrijke rol voor de overheid: ‘Energiebelasting is een belangrijk middel voor verduurzaming, maar ook de betaalbaarheid van energiebesparende maatregelen moet worden verbeterd. Woningbouwcorporaties moeten hierin worden meegenomen.'
 

Bijna 500 enthousiaste en betrokken mensen, geanimeerde discussies en volop creatieve oplossingen om de energietransitie op stoom te houden. Bijna 500 enthousiaste en betrokken mensen, geanimeerde discussies en volop creatieve oplossingen om de energietransitie op stoom te houden.