's - Hertogenbosch,
10
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Essent geeft gas op groen


Alle klanten van innogy dochter Essent krijgen vanaf vandaag standaard windstroom uit Europa geleverd. Klanten die nog groenere energie van Essent willen, kunnen nu ook kiezen voor gas uit CO2 gecompenseerd gas met 10% biogas in combinatie met stroom van Nederlandse windparken. Essent is het eerste Nederlandse energiebedrijf dat dit groene gas uit biogas op grote schaal aan Nederlandse huishoudens aanbiedt. Door zo omvangrijk in te zetten op groen gas en groene stroom, helpt Essent Nederland de volgende stap in de energietransitie te zetten.

Dubbelgroen

Essent weet dat er bij veel consumenten vraag is naar nog groenere energie. Daarom ontwikkelde Essent DubbelGroen: een aanbod dat bestaat uit Nederlandse windstroom in combinatie met groen gas dat voor 10% uit gas bestaat dat is opgewekt uit plantaardig en organisch materiaal. De CO2-uitstoot van het overige gas uit DubbelGroen compenseert Essent met het REDD+ project Tambopata in Peru en met het Kocaeli Landfill Gas project in Turkije en Efficiente Cookingstoves in Oeganda, twee Gold Standard projecten. Deze drie projecten bieden de beste kwaliteitsstandaard voor CO2-compensatie die momenteel verkrijgbaar is.

 

Mark van Zon, commercieel directeur Essent
Wat wij nu doen is een belangrijk moment voor Essent, onze klanten én de energietransitie. Wij zijn een van de grootste energiedienstverleners van Nederland en geven vanaf vandaag, samen met al onze klanten, de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland en Europa een ongekende impuls. Dit past in onze ambitie om onze productie van duurzame energie in 2023 te verdubbelen.
Mark van Zon, commercieel directeur Essent


Slim, digitaal en duurzaam

Essent helpt consumenten en bedrijven ook met, bijvoorbeeld, energieadvies, slimme thermostaten en isolatie om hun energieverbruik te verlagen. Essent is de grootste leverancier en installateur van zonnepanelen bij consumenten in Nederland en introduceerde recent de dienst Zo Opgelost. Van Zon: "Wij helpen onze klanten hun leven gemakkelijker te maken en om moeiteloos de stap te zetten naar een duurzamere wereld. We doen dat samen met onze servicepartners en door klanten slimme, digitale en duurzame oplossingen te bieden."

Moederbedrijf innogy en Essent dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door verduurzaming van de energievoorziening. Zo is innogy een van de grootste investeerders in windmolenparken in Nederland en Europa.

Groen gas

Essent is daarnaast een top-drie speler op de groen gasmarkt in Nederland met NS en ProRail als een van de grootste afnemers. Zakelijke klanten kan Essent direct koppelen aan wind- en zonneparken met haar nieuwe dienst Ellyn. Zij kunnen nu ook kiezen voor stroom van Nederlandse windparken en CO2 neutraal gas. Volgend jaar zal Essent Zakelijk haar ambitie op verduurzaming verder vorm geven. Dan ontvangen ook zakelijke klanten uit het MKB standaard groene stroom van Europese windparken.