's Hertogenbosch,
21
december
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Harry de Vos volgt Eric van Amerongen op in de RvC van Essent N.V.

Per 21 december is Harry de Vos de opvolger van Eric van Amerongen in de Raad van Commissarissen van Essent N.V., onderdeel van innogy. Harry de Vos is Senior Vice President HR & Organization Worldwide bij ASML NV.

De heer De Vos heeft 39 jaar ervaring in diverse operationele en HR-functies bij General Electric Plastics BV in Nederland en de VS, Electrolux AB en ASML NV. Zijn opgebouwde expertise is waardevol voor een bedrijf als Essent, dat geconfronteerd wordt met fundamentele marktveranderingen en een dynamisch krachtenveld.

Na zijn studie procestechnologie, statistiek en een post-doctoraat in Training Management, ontwikkelde de carrière van Harry de Vos zich van Kwaliteitsprogrammaspecialist, Change Manager European Manufacturing en Human Resource Director bij GE Plastics Europe, via Senior Vice President Human Resources en Organisation bij Electrolux Global naar Senior Vice President Human Resources en Organisatie bij ASML NV.

De Raad van Commissarissen van Essent bestaat momenteel uit Martin Herrmann als voorzitter, Arjen Dorland, vice voorzitter, Martina Sanfleber, Diana Custodis en Harry de Vos.

 

Patrick Lammers, CEO Essent
Ik vind het oprecht jammer dat Eric van Amerongen terugtreedt uit de RVC van Essent en wil hem dan ook van harte bedanken voor zijn waardevolle werk. Tegelijkertijd ben ik blij dat we in Harry de Vos een waardig opvolger voor Eric hebben gevonden. Met zijn kennis en ervaring is hij een belangrijke aanvulling binnen onze RvC. Met name op het gebied van algemeen bestuur en sociaal-economische zaken.
Patrick Lammers, CEO Essent