Essen, Duitsland,
07
februari
2018
|
13:51
Europe/Amsterdam

innogy Europees eMobility partner van DHL

innogy is de nieuwe partner van Deutsche Post DHL Group voor de laadinfrastructuur in haar logistieke centra. De twee bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om tot 2019 laadpunten in Duitsland, de Benelux en zes andere Europese landen te realiseren. De StreetScooters van Deutsche Post DHL worden geladen met behulp van een oplossing die speciaal voor hen is ontwikkeld door innogy.

Aanpak voor wagenparken, zakelijke klanten en particulieren

Martin Herrmann, COO Retail innogy SE: "Wij zijn trots op deze baanbrekende samenwerking. Als een van de grootste exploitanten van wagenparken in Duitsland, is Deutsche Post een pionier op het gebied van milieuvriendelijke elektrische mobiliteit. Onze aanpak omvat de juiste oplossingen voor wagenparkbeheerders, maar ook voor zakelijke en particuliere klanten."

Alles in een oplossing, ook internationaal

Achim Kampker, CEO van StreetScooter GmbH en senior vice-president E-Mobility bij Deutsche Post:"We hebben een kostenefficiënte en kwalitatief hoogwaardige oplossing nodig die voldoet aan de strenge eisen van dagelijks postwerk, maar die ook snel en eenvoudig is te bedienen. innogy biedt dit alles in één oplossing - zelfs op internationaal niveau."

Vier voertuigen

De StreetScooters laden's nachts (3,7 of 11 kW, afhankelijk van het model) en zijn de volgende ochtend weer volledig klaar voor gebruik. Het laadproces wordt geactiveerd met behulp van een RFID-sleutelhanger, die alle chauffeurs op hun sleutelhangers hebben. Om de elektrische voertuigen snel en eenvoudig op te laden, wordt de laadkabel permanent aan de laadinfrastructuur bevestigd. Met een speciaal ontwerp kunnen tot vier laadpunten op één voet worden gemonteerd om ruimte te besparen. Indien nodig kunnen de laadpunten op elk moment snel worden gedemonteerd om ze elders te kunnen gebruiken. De locaties worden in samenwerking met Deutsche Post onderzocht om het ontwerp, de civieltechnische werken, de installatie en de inbedrijfstelling te coördineren en vervolgstappen op te stellen.

Leidende rol in laadpunten in Europa

In de afgelopen jaren heeft innogy veel geinvesteerd om de ontwikkeling van state-of-the-art laadtechnologieën te bevorderen. Het biedt een ruime keuze aan oplossingen voor de tarifering van wagenparkexploitanten, zakelijke en particuliere klanten en de publieke sector. Op dit moment is innogy een van Europa's leidende oplaadinfrastructuurbeheerders met ongeveer 7.000 oplaadpunten in het netwerk.