Essen, Duitsland,
31
januari
2018
|
11:29
Europe/Amsterdam

innogy zet in op groei duurzame capaciteit

Projectpijplijn van meer dan 5.000 MW

Met ongeveer 1.000 megawatt (MW) geïnstalleerd vermogen is innogy een van's werelds grootste exploitanten van offshore windmolenparken en met een geïnstalleerd vermogen van circa 1.800 MW een van de grootste exploitanten van windmolenparken op land in Europa. innogy breidt dit de komende jaren verder uit door nieuwe markten te betreden en door grootschalige PV (zonnestroom) projecten te ontwikkelen. Op dit moment heeft innogy een belangrijke projectpijplijn van meer dan 5.000 MW aan hernieuwbare energie.

Partnerschappen

Hans Bünting, Chief Operating Officer Renewables of innogy SE: " We zijn constant op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden - ook in nieuwe markten.“ Partnerschappen zullen volgens Hans Bünting een belangrijke rol spelen in veel toekomstige projecten: “We zijn op zoek naar geschikte partners waarmee we samen grote projecten succesvol kunnen realiseren. Zowel meerderheids- als minderheidsbelangen zijn mogelijke opties. Dit model heeft reeds zeer succesvol bewezen bij innogy."

Verenigd Koninkrijk, Ierland en Verenigde Staten

Een groeiproject is het 860 MW offshore windproject Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk, waarvoor innogy in de laatste veiling een Contract for Difference ontving. Met de overname van het windproject Dromadda Beg onshore (10,2 MW) is innogy inmiddels ook actief in Ierland. Daarnaast heeft innogy eind 2017 een overeenkomst ondertekend om zo’n 20 onshore projecten te ontwikkelen met een totale capaciteit van 2.000 MW in de Verenigde Staten.

200 nieuwe windturbines in bedrijf genomen

Met deze uitbreidingsstrategie zet innogy de succesvolle prestaties van vorig jaar in de divisie Renewables voort. In 2017 had het bedrijf ongeveer 1.000 MW aan windenergie in aanbouw, wat resulteerde in 200 nieuwe windturbines die vorig jaar voor het eerst elektriciteit produceerden of die begin 2018 in gebruik zullen worden genomen. 

Belangrijke rol voor zonne-energie

Daarnaast is ontwikkeling van PV-projecten (zonne-energie) een van de sleutelgebieden voor groei in nieuwe bedrijfstakken. Dankzij haar dochteronderneming BELECTRIC beschikt BELECTRIC innogy over een van de toonaangevende specialisten voor de bouw van energiecentrales en batterijopslagsystemen in haar portfolio. Bünting: "PV zonne-energie is een van de snelst groeiende technologieën in de energiesector en is in veel markten zelfs rendabel geworden zonder subsidies. innogy wil deel uitmaken van deze groeimarkt. Op het vlak van onze investeringen in zonne-energie is BELECTRIC onze partner bij uitstek voor de ontwikkeling van projecten, technisch ontwerp en constructies.”

Lees de nadere toelichting op de projecten hier.