Oirschot/Oisterwijk,
08
maart
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Raad van Kinderen opent windpark Kattenberg-Reedijk

download
kattenbergopening-v011twitter01


De Raad van Kinderen van essent heeft op woensdag 8 maart samen met Burgemeester Severijns van Oirschot en Burgemeester Janssen van Oisterwijk het Windpark Kattenberg-Reedijk officieel in gebruik gesteld. Het windpark is ontwikkeld door innogy, het moederbedrijf van essent. De vier windturbines hebben een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 10 megawatt. Het windpark kan hiermee 8500 Nederlandse huishoudens voorzien van groene stroom. Een gedeelte van de opbrengst van de opgewekte energie gaat naar de gemeenten Oisterwijk en Oirschot. Dit is bedoeld om de realisatie van lokale duurzame projecten te stimuleren. 

Patrick Lammers, CEO Essent
innogy wil een leidende rol nemen in de energietransitie. In Nederland produceren we steeds meer duurzame energie uit wind en zon. Deze 4 windturbines produceren jaarlijks circa 30 miljoen kWh duurzame elektriciteit, dat staat gelijk aan het gebruik van 8.500 huishoudens. Ik ben er trots op dat we met de stroom uit dit windpark een bijdrage leveren aan de volgende stap naar een duurzame samenleving.
Patrick Lammers, CEO Essent

Feestelijke opening

De opening van het windpark werd verricht onder grote belangstelling van omwonenden, vertegenwoordigers van de gemeenten Oirschot en Oisterwijk en innogy/essent medewerkers. Na de openingsspeeches van essent CEO Patrick Lammers en de burgemeesters van Oirschot en Oisterwijk werd de officiële opening verricht door De Raad van Kinderen van Essent met de beide burgemeesters. De Raad van Kinderen van essent, die bestaat uit leerlingen van basisschool de Wittering.nl uit Rosmalen, adviseert het energiebedrijf dit jaar over windenergie.

 


Over Windpark Kattenberg-Reedijk​

Windpark Kattenberg Reedijk bestaat uit vier windturbines die parallel aan de snelweg zijn geplaatst. Twee in de gemeente Oisterwijk, de andere twee in de gemeente Oirschot. Een deel van de inkomsten uit het windpark wordt jaarlijks in de vorm van een duurzaamheidsbijdrage betaald aan de gemeenten. Hiermee kunnen andere lokale duurzame projecten worden ondersteund. De naam dankt het park aan de nabij gelegen wegen Kattenberg en Reedijk die juist buiten het windpark de A58 kruisen. De vier windturbines staan ongeveer 500 meter uit elkaar ten noorden van de A58. De windturbines produceren jaarlijks circa 30 miljoen kWh duurzame elektriciteit, dat staat gelijk aan het jaarlijks stroomhgebruik van ongeveer 8.500 huishoudens.