12
juli
2018
|
17:45
Europe/Amsterdam

Raad van State geeft groen licht voor Windpark Oostpolder

De Raad van State heeft de plannen voor de ontwikkeling van Windpark Oostpolder in Groningen goedgekeurd. De uitspraak van het bestuursrechtcollege betekent dat innogy, Waddenwind en een agrariër definitief door kunnen gaan met de bouw van het windpark. In Windpark Oostpolder worden 21 turbines gebouwd, met een totaalvermogen tot 100MW.

Windpark operationeel in 2020

innogy ontwikkelt in dit project 8 turbines. Twaalf turbines worden door Waddenwind gerealiseerd, en één door een agrariër. Directeur Jan Boorsma van innogy Windpower Netherlands: “De uitspraak van de Raad van State betekent dat we nu verder kunnen met de ontwikkeling van het windpark. We verwachten dat we in het derde kwartaal van 2019 kunnen starten met de civiele werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is het windpark volledig operationeel in de loop  van 2020.”

Hergebruik bestaande turbines

In het gebied heeft innogy nog 9 werkende turbines staan, die moeten wijken voor het nieuwe windpark. Voor deze turbines wordt gekeken naar een nieuwe bestemming. Zowel de mast, gondels als de turbinebladen kunnen worden hergebruikt. Boorsma: “Er zijn hiervoor meerdere opties. We kijken nu of we deze turbines in een van onze andere projecten kunnen gebruiken."