's - Hertogenbosch,
30
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zonnepanelen op dak van hoofdkantoor innogy

Zonnepanelen op het dak van het kantoor van innogy in Den Bosch leveren vanaf 1 november een gedeelte van de stroom die innogy gebruikt. De panelen leveren zo'n 25.500 kWh per jaar aan stroom. Volta Solar uit Limburg, servicepartner van innogy dochter Essent, plaatst de panelen. Voor haar stroom gebruikt innogy al windenergie uit Nederland. Haar gebouwen verwarmt zij met biogas.

 

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Alle energie die innogy gebruikt, wordt duurzaam opgewekt. innogy gebruikt zo’n 210.000 mgroen gas voor het verwarmen van kantoorruimtes en zes gigawattuur stroom per jaar.  Onze medewerkers mogen alleen nog volledig elektrische of plug-in hybride auto’s kiezen als nieuwe leaseauto. Zo geven wij invulling aan ons streven naar een duurzamere wereld. 
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

Duurzame oplossingen

Via haar acht servicepartners Nederland Isoleert, Isoprofs, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht en Energiewacht Groep helpt Essent consumenten en bedrijven met energieadvies, slimme thermostaten en isolatie om hun energieverbruik te verlagen. Essent is de grootste leverancier en installateur van zonnepanelen in de consumentenmarkt. Leenders: “Volta Solar is onze specialist op het gebied van zonnepanelen. We wilden dan ook dat zij de panelen op ons kantoor plaatsten.”

Gas op groen

Sinds 1 oktober levert Essent particuliere klanten standaard windstroom uit Europa. Klanten die nóg groenere energie van Essent willen, kunnen kiezen voor groen gas met 10% biogas in combinatie met stroom van Nederlandse windparken. Daarmee is Essent het eerste Nederlandse energiebedrijf dat dit groene gas uit biogas op grote schaal aan Nederlandse huishoudens aanbiedt. Essent is een top-drie speler op de groen gasmarkt in Nederland met NS en ProRail als een van de grootste afnemers.

Zakelijke klanten kan Essent direct koppelen aan wind- en zonneparken met Ellyn. Zij kunnen kiezen voor stroom van Nederlandse windparken en CO2 neutraal gas. Volgend jaar wil Essent ook haar zakelijke klanten uit het MKB standaard groene stroom van Europese windparken kunnen leveren.

Moederbedrijf innogy is een van de grootste investeerders in windmolenparken in Nederland  en Europa. Door zo omvangrijk in te zetten op groen gas en groene stroom, helpt Essent Nederland de volgende stap in de energietransitie te zetten.